15 PERKARA PENTING TENTANG PEREMPUAN

1. Bila seseorang wanita mengatakan die sedang bersedih ,tetapi die tidak menitiskan airmata , bermakna die sedang menangis di dalam hatinya .

2. Bila die ckp "dahla , malas argg nak layan, suka hati jela nak wadpe eyh" , biakan jee dulu , bg die masee dulu sebelum tegur die mintak maaf :)

3. Wanita ni , kalau die dah sayang sangat-2 kat seseorang tuu , die susah sangat-2 nak carik kesalahan pakwe die walaupun kawan die tunjuk at die yg terang-2 pakwe die buad salah . sb tu laa ppuan ni kalau ptus hubungan , die patah hati smpai ade yg sggp bunuh diri :)

4. walaupun die sedang jenjalan nan lelaki lain , otak die mesti ade "bf aku,bf aku" walaupun bf die takde at tepi , ttp imaginasi die mengatakan bf die selalu ade dgn die .

5. perempuan nii , kalau lelaki die yg die suke gegile , sayangg gegilee tengok tajamm jer kat mata die , hati die cairr sgt-2 !!! kalau boleh , nak je die terus cair cm cokelat bila laki uh tenungg tajam je mata diee 0.o

6. wanita ni memang suka sangat-2 dipuji , lebih-2 lagi bile bf die puji "wahh, sayangg , ure so beautiful today . ni yg buatkan i lebih sayang kat u ni" ekeke . :D, memang time tu , kalau bole die nak seluruh dunia dgr yg bf die puji tntg kecntikan die :)

7. seseorang gadis maybe akan kecewa bila cinta die ditolak walaupun dgn cara lembut sekalipun , sb perempuan ni ade satu semangat yg kuat and org lelaki takkan pernah tahu apa yg die akan buad seterusnya bila cinta die dah ditolak

8. cara seseorang perempuan meluahkan isi hatinya ialah melalui puisi , muzik , lukisan dan tulisan . sbb tu hati seseorang wanita blh tersentuh bila die mendengar sesebuah lagu yg berkaitan dgn dirinyaa :)

9. jangan sesekali pernah bagitahu yg perempuan ni tak berguna :)

10 . jangan laa serius sangat , nnty mood serius tuu boleh buadkan perempuan ni meluat dgn korunc :D

11 . bila seseorang lelaki yg die suka , kol die ape sume .. pas uh tetibe laki uh ajak kapel , fulamak !! 1st-2 die buad na ta nak je . padahal , lepas die letak call , mang takkan smpai 5min , hmpir sume org yg die kenal , die gtau !!

12 . sekuntum senyuman bagi seseorang perempuan memberi seribu erti . so , korunc ta yah laa senyum sembarangan ok . :)

13 . bila seseorang gadis tuh bebetul jatuh cinta , die sering bertanya , nape laa aku ta jumpa laki nih lebih awal , kan bahagia hidup aku . xde laa aku sakit hati , kecewa smpai tertinggeng nan si fulan bin si fulan tuu dulu . :D

14 . perempuan akan selalu fikirkan tentang ex die , tetapi orang yg die kapel skrg , die cinta sekarang akan berada di tempat yg paling special iaitu di hati die .

15 . teman baik die je yang tahu tentang apa yg dilaluinya . so , ta payah laa korunc kaum lelaki nak dengki sangat kan tentang hubungan baik si dia dengan kawan baik die smpai msg ilysm , muah-2 !

p/s: yeah , ni jee yg aku dapat search tentang perempuan , act aku malas nak taip lagi . mata ase ngantuk sb kenyang makan at open house tadi .. lepas open house aku pg makan mc'd . ahakzzzz :D , memang naik balik berat badan aku ! hoho . btw , fr kaum lelaki , janganlaa sesekali korunc sakitkan hati perempuan sb hati perempuan bagaikan kaca , cepad pecah bila korang lepaskan begitu shj . tak heran laa kan kalau seseorang perempuan berubah menjadi pengkid and lesbo sb mereka dikecewakan dgn teruk sekali . hmmph , aku harap pas korunc baca bende alah ni , korunc pepandai laa jaga hati kekasih korank , supaya ta de la smpai putus tgh jalan jee ok . hope korunc bahagia and happy selalu ..
SUKA?LIKE JE ^^ TAKSUKA LIKE? KOMEN . HIKHIK

1 comments:

Gelugoq said...

singgah dari student blogger
dan terus follow

TERIMA KASIH BACE STORY ORIGINAL CIK BABY :)